Снимка на блога

Снимка на блога

Внимание :

Всички лица и събития, описани в този блог, са плод на авторовото въображение и нямат нищо общо с реалността. Всяка прилика с действителни хора, имена, места и действия е напълно случайна.

вторник, 5 март 2013 г.

Минка Легендата




-          Ето го тука   бате ти Стойне  преди   10 г . – кака   Кичка  бе хванала една снимка и ми я завря в очилата – Виждаш ли какъв мъж а ?
-          Да хубав  е - признах аз, за да  я разкара фотото .
-          А сега, а  ?
-          Нищо пак е хубав !-  излъгах нагло .
-          Сега на нищо не прилича,   ей тая,  Минка тя го е изсмукала!
-          Коя бе Минка Свирката ли,  къде  е ? – Кичка все за нея разправяше и доста често вадеше душата на бай Стойне за тая му стара изгора .
-          Тая тука – заби пръст в една пионерка старша възраст от снимката ,  съквартирантката  - тя още  като се запознали и в колата му го е налапала .
-          Стига сега,  ти все едно, че не си правила ? – реших да контрирам.
-          Не съм, ъъъ  само на мъжът  си  и то за да не ходи при оная фльорца !
-          Кажи  сега за Минка , остави го мъжът си !
-          Тя, Минка казала на Стойне, че ако намери  жена за синът й, тя ще му даде документи  и той ги свързал   - почна Кичка да разправя -  Сега синът й има вече три деца, но се оказало че тая дето  го запознал Стойне е болна от шизофрения и последното дете било от някакъв мексиканец, Минка платила на частен детектив да я проследи  и сега…………..
-          Ама дала ли е документите  ?
-          Даже му е скъсала   писмото с което американката е щяла да му даде документи-  тая американка от къде се взе  не ми стана ясно, ама за да не се объркам   съвсем  в интимния живот на бай Стойне, върнах Кичка пак на изходна позиция.
-           Кажи ти сега за Минка !
-           Тя само го използвала,  отива ли тримата с приятелка й  на ресторант  двете си поръчвали от най-скъпото като се надявали Стойне  да плати, но той в последния момент  уж отивал до тоалетната   и те плащали и неговата сметка. Те и децата му го използват . Наскоро  им прати 60 хиляди за два трактора ама на рожденият му  ден нямаше кой да го поздрави ! – смени пак посоката  Кичка.
-          Нищо не го е използвала – реших да защитя Минкината чест. – туй там, че я черпил един, два  пъти нищо не значи .
-          Ти не я знаеш нея каква  е ?  Тя като дошла тука и започнала да гледа една жена и намерила на тавана й  50 000 .
-          Стига глупости, слугински измишльотини са това – срязах на бързо съквартирантката -  Тая баба тя деца няма ла ли е, те не са ли ги потърсили парите ?
-          Имала дъщеря, но те са богати и бабата ги криела парите на тавана в найлонова торба и като се разболяла и забравила за тях и Минка ги намира и прибира.
-          Така може – бях принуден да се съглася – че тя   тогава ще е много добре  с тия 50 хилки си е уредила живота  !
-          И не само своя, докарала е тука  синовете  си  и на двамата  им купила по една къща.
-          Три къщи  с тия 50 хиляди ? Че то с тях една не може да си купи човек ! – продължавах  да  чопля .
-          Не са  само тия нейните пари, тя е прибрала половин милион от бившият си приятел !
-          Той в сигурно в мазата ли ги е криел  и се напил и забравил къде ги е оставил ? – сега вече почнах да се не се сдържах и се рзхилих !
-           Не, той бил шофьор на камион, но точел карти. Последния път когато точел и го хванали, Минка спяла в камиона. Той казал в съда, че тя му е приятелка, но не знае с какво се занимава. Нея я пуснали,  тя знаела къде си държи парите и ги прибрала
-          А  с него какво е станало ?
-          Излежал си присъдата и го депортирали ,  живее си  живота, Минка . А кажи ми сега, това човек ли е  ?  – завърши житието на врагинята си  Кичка  и ме загледа строго и въпросително ?
В този момент ми се прииска страшно да си запаля цигара и да кажа нещо умно в кълбетата  тютюнев дим. Отказал  ги бях  обаче преди месеци и хванат на тясно, само за това се сетих  :
-          Права си, не е човек. Тя е легенда !
Пламен Пенчев-Пламо

2 коментара:

  1. Zaslujeno Yes ( na starobulgarski , ne angliiski) ili po to4no na cerkovno slavqnski Dostoino Yes. Mn dobre gi sharjiras , s tunko 4uvstvo za humor i bezobidno , Naroden ezik Ha-ha , dobre go pravi6. Razbira se dostatu4no sol i peper.

    ОтговорИзтриване
  2. Елена Калева6 март 2013 г. в 17:16

    Лакардии по действителен случай и претворени събития , сътворени от прототипи на националния ни Кич и суб Кул тупа. Ха-ха-жа
    Брабо, Пламене Заразително и това, но внимавай с някои изразни средства, които не са за децата от детската градина. Не че тук учат родния език, ами и не четет. Та поне да имат приказки за лека нощ. Това е като доза смехотворно заразително с разхлабващо за невната система действие. Браво!!! Не ти трябва да ходиш на терапия. Хората луди пари дават даже и за смехова терапия.

    ОтговорИзтриване